Första dagen tillbaka i plugget

Idag har jag varit på introduktion till den nya kursen som kommer att bestå av praktik. Det ska bli spännande att få använda mina kunskaper i praktiken! Jag skulle också få tillfälle att arbeta mer praktiskt vilket kan vara trevligt som lite omväxling så nu hoppas jag på bra väder! :) Inom min praktik kommer jag att få tillgång till en tjänstebil! Blir spännande att fara runt lite och inte bara sitta inne på ett kontor.

Det var kul att se alla nya småttingar! Då kändes det som att jag visste en hel del! När jag försvinner ut på praktik kommer jag inte att se dem så mycket mer på ett tag. Många av dem så vääääldigt små ut, hihi, nu känner jag mig inte så liten längre! Blir bara äldre för varje år som går! Tänka sig!

En läcker klänning


Källa: www.halens.se

Surfade runt lite på halens.se och hittade den här läckra klänningen! Synd bara att den inte går att prova. Kanske går att hitta något liknande i någon butik. Snygg var den i alla fall! :)

Snabb uppdatering!

Ikväll har jag gjort äppelkompott. Blev bra och hur enkelt som helst att göra. Bara att skala äpplena, kärna ur dem och koka en stund. Sockra efter behov.

Imorgon ska jag tillbaka till plugget. Blir spännande. Har suttit och funderat på vad jag behöver ha med mig. Inte så mycket har jag kommit fram till. Te får jag inte glömma! :)

Skepp på oroligt hav



Vinden var hård och vågorna höga, ute på havet seglade ett vackert skepp.



Det kryssade majestätiskt genom det glittrande vattnet med fyllda segel.

Så poetiskt det blev! :)

Stockholms skärgård



Nu är jag tillbaka efter några härliga dagar i skärgården med segelbåt. Här är en av bilderna som jag tog på vår resa.

Minnen ifrån Kefalonia


Lourdata

I juli somras besökte vi Kefalonia i Grekland. De första dagarna bodde vi i Lourdata med lång härlig utsikt över havet! Det betydde också att vi fick gå en lång bit för att komma ner till stranden. Det visade sig även att vi fick gå en lång bit uppåt till busshållsplatsen för att lämna Lourdata eftersom landskapen i Grekland kan vara väldigt höga och dramatiska. Som tur är fick vi lift med några väldigt trevliga unga österrikare hela vägen till Kato Katelios när de såg hur vi kämpade uppför backen med resväskorna mitt på dagen. Jag är dem evigt tacksam! =)

En till toppen kväll!

I fredags på Skansen i Stockholm var en av de bästa danskvällarna sedan vi började gå ut och dansa socialt i våras. Fick ett sånt fint flyt i danserna. Mycket handlar det om att kunna koppla av i dansen, koppla bort allt annat. I dansen har jag börjat klara av det bra. Sedan vore det trevligt att kunna överföra det till resten av livet. Leva mera i nuet som jag gör när jag dansar. Det är ett sätt att uttrycka sig på som passar mig väldigt bra. Dansen har gett mig så mycket genom åren som glädje, vänskap och självkänsla. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin skulle ge upp det frivilligt!

En härlig eftermiddag i solen!



Efter klippningen träffade jag min pojkvän och vi spenderade en timme i solen på bryggorna. Härligt med den sista sommarvärmen innan hösten kommer!


Dax att klippa sig!

Jag har bestämt mig för att åka och klippa mig, håret ser lite slitet ut efter sommarens sol och bad. Det kan vara trevligt att håret är fint tills jag börjar min praktik också! =) Ska fixa en tid hos min vanliga frisör hos Salong Ladiva på Kungsgatan i Uppsala. Tänkte bara klippa bort de slitna topparna och klippa upp det lite mer i fram. Inte så spännande kanske, men trivs i långt solblekt hår! =)

Före


Efter

Tack för alla fina kommentarer ♥

Tycker att det är väldigt roligt att få respons på det jag skriver! Så tack så mycket alla som har kommenterat/ kommer att kommentera!

Mina första pitabröd!







Idag har jag bakat mina först pitabröd! Det var kul att se hur vissa jäste upp som bollar i ugnen. Goda blev de också, men kanske lite bleka, fast pitabröd kanske inte ska ha så mycket färg?

Publicerad!


Sinnenas trädgård, Stockholm

Nu har mitt kandidatarbete blivit publicerat! Det är det första som jag har skrivit som har blivit publicerat så det känns lite spännande! =)


Recept: Aubergine i ugnen med tomat och fetaost



Ett av mina favoritrecept! Jag har ofta fått kommentarer om att det ser så avancerat ut när jag tagit med den här maträtten till universitet eller jobbet. Nu ska jag avslöja en liten hemlighet... det är inte alls särskilt svårt. Så här går det till:

Ingredienser
1-2 auberginer per person
tomat (antingen färsk hackad tomat eller krossade tomater, det går även att hälla i en enkel tomatsås)
fetaost
kryddor efter smak, färsk eller torkad (exempelvis basilka, oregano)
salt
grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Snitta några gånger i skalet på auberginerna så att de inte exploderar i ugnen. Det har aldrig hänt för mig men jag har hört att det KAN hända. =) Lägg auberginerna hela i en ugnssäker form och placera dem mitt i ugnen i ca en timme. Gå och fundera över något annat så länge eller gör en enkel tomatsås. Ta sedan ut formen och snitta ett djupare hack i auberginerna. Fläk ut dem och fyll dem med salt, tomat och kryddor. Toppa med fetaost. Gratinera i 250 grader högre upp i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut, peppra och imponera på kollegorna!

En fråga?

Har två personer som har samma mobiloperatör bättre mottagning än två personer som har olika mobiloperatörer?


behålla eller inte???



Köpte den här, vad kallas det? tunika? häromdagen. När jag kom hem märkte jag att linnet inuti var trasigt. Den är även gjord i polyester så den är lite vass att ha på sig. Jag funderar på att byta ut linnet inuti mot ett i bomull så har jag det närmast huden i alla fall. Tycker att den är lite rolig och annorlunda så tvekar att lämna tillbaks den. Den var inte jätte dyr heller. Hur ska jag göra?


Lugn och fin musik som jag rekommenderar ♥

Artist: Ane Brun

Album: Changing Of The Seasons

Beskrivning: Bra melodier. Avkopplande.

Jag rekommenderar särskilt: Don't Leave


Artist: Carla Bruni

Album: Quelqu'un m'a dit

Beskrivning: En av mina franska favoriter med levande instrument.

Jag rekommenderar särskilt: Quelqu'un m'a dit


Artist:
Lifehouse

Album: Lifehouse

Beskrivning: Bra texter. Avkopplande melodier.

Jag rekommenderar särskilt: You And Me


Artist: Vitaa

Album: A Fleur De Toi

Beskrivning:  Fransk musik med mycket bra texter och medryckande melodier.

Jag rekommenderar särskilt: A Fleur De Toi

En kungabänk mitt i stan?


Kungabänk


Änglabänk

Ibland får vi göra lite flippade men roliga projekt under utbildningen, det här skulle jag väll kunna säga är ett av dem... =)

Svar: Skinnskor



Jag lämnade in stövlarna till skomakaren och fick en ny skinnsula som han bara la i, funkade hur bra som helst, som nya! =) Blev till och med bättre eftersom de var lite stora innan.

Frankrike!


Biarritz, Frankrike

För några år sedan var jag på volontärläger i Frankrike, då gjorde vi en resa till Biarritz. En av de vackraste vyer jag har sett mötte oss när vi kom fram!

Det rullar sakta men säkert framåt...



Idag har det redan hänt mycket, jag har fått mitt kandidatarbete godkänt och så har jag fått veta vart jag kommer att ha min praktik. Spännande, men blev lite långt att åka. Jag mötte även min rädsla att ringa främmande människor och ringde upp min kontaktperson. Han körde bil samtidigt så var lite svårt att prata men ska få träffa honom på introduktionen. Då får jag ställa flera frågor. Jag håller även på för fullt och letar nytt boende, som tur är har jag ett par månader till på mig att hitta något bra!

Favorit!





Har på sistone fått en förkärlek för sjalar som jag virar som en halsduk. Den här är ett rea fynd, som är lika fin åt båda hållen!

Linssoppa à la Columbella



Det regnar ute, jag har ingen mat hemma, jag vill inte bli blöt, jag är hungrig, vad ska jag göra?

Linssoppa à la Columbella!

Ingredienser (vad jag hittade efter att ha letat djupt i kylskåp och skafferi)

2 dl röd linser (går mycket fortare än gröna, de röda behöver inte läggas i blöt)
krossade tomater
ca 1 liter vatten
vitlök (antal klyftor efter smak och vad man ska göra under resten av kvällen)
gurkmeja (bra för matsmältningen)
kanel
torkad koriander! (min favorit)
kakao (förbättrar humöret)
torkade aprikoser i mindre bitar (rika på järn och ger sötma)
salt
grovmalen peppar
färska kryddor som dekoration

Skölj linserna väl. Fräs vitlöken med alla kryddorna, torkade aprikoser och kakao. Alla kryddor kan tillsättas efter tycke och smak, jag använde ungefär en tesked av alla. När det luktar gott tillsätt de krossade tomaterna, linser, vatten och salt. Låt koka i ca 10 minuter. Avsluta med grovmalen svartpeppar och färska kryddor på toppen. Smaklig måltid!


Sex and the city!

Jag har under lång tid varit förtjust i serien Sex and the city. I slutet av serien blir Carrie lämnade ensam i Paris för att hennes kille jobbar konstant. Jag har länge drömt om att åka till Paris, precis som Carrie. I en storstad är det dock lätt att bli anonym och försvinna. Det kan därför vara extra svårt att lära känna nya människor. Viktigt att komma ihåg är att det är människorna inte enbart byggnaderna och utemiljöerna som skapar resan. Därför är det så betydelsefullt att välja vem som följer med på resan.

Ofta är det att föredra att åka själv från att åka med någon som det inte funkar med. Jag har gjort ett par resor på egen hand till Frankrike (jag åkte igenom Paris en gång). Resorna fungerade utmärkt eftersom jag hamnade direkt i ett sammanhang där det fanns möjlighet att lätt lära känna andra människor. Det blev till och med lättare att lära känna nya människor eftersom människor har lättare att närma sig en enskild individ än en okänd grupp. De städer jag besökte var dock mycket mindre än Paris.

När jag åker till Paris, vilket jag ska göra, vill jag göra det i gott sällskap eller möjligen i ett sammanhang där jag lätt kan träffa nya människor.

Jag hade en gång en bild, men den vågade jag inte båhålla på grund av upphovsrätten så nu blir jag ju tvungen att åka dit själv och fotoa, synd va??? =)

Följ min blogg med bloglovin

Nu har jag blivit medlem på bloglovin! Så nu kan ni följa mig därifrån också. :)


Ett besök i Wij trädgårdar


Under slutet av juli besökte vi Wij trädgårdar i Ockelbo. Det som särskilt inspirerade mig var Skogens trädgård av Ulf Nordfjell. Här befinner sig alla element i harmoni med varandra. Han är verkligen en stark förebild att se upp till!


Priceless!

Bilder här:  www.lyonpeople.com/sortie/p2_hors_de_prix.html

Verkar som att många har fördomar om fransk film som svår och invecklad. I vissa fall kan det stämma men ofta blir jag förvånad över hur bra de franska filmerna faktiskt är. Till skillnad mot mycket annan film så kan jag inte alltid klura ut slutet redan i början, vilket ofta är fallet med amerikansk film. Missförstå mig inte, visst finns det bra amerikansk film också även om mycket som görs är rätt B. Ofta tycker jag att det är kul att se film från ett annat land som lite motvikt mot det amerikanska som visas hur mycket som helst här. Då är fransk film ett utmärkt alternativ. Ibland undrar jag varför det nästan uteslutande bara visas amerikansk film på tv och bio? Är det verkligen det som allmänheten efterfrågar? Eller är det bara det som folk känner till? Om ni skulle vilja se en fransk film har jag ett tips!

Komedi


Titel: Priceless

Orginaltitel: Hors de prix

Regi: Pierre Salvadori

Manus: Pierre Salvadori, Benoît Graffin

Skådespelare: Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Marie-Christine Adam, Vernon Dobtcheff m.fl.

Skinnskor!


Mina fina läderstövlar från Novita.

Jag äääälskar skor i läder! Särskilt svart läder. Självklart ska det vara äkta skinn som bara blir mjukare och finare med tiden och inget fuskläder som spricker och går sönder efter ett halvår. Riktigt läder håller sig fint i flera år om skorna tas om hand på rätt sätt.

Några tips som jag har lärt mig över tiden:

Var noga med att göra rent och smörja in skorna regelbundet med skokräm i rätt färg. 

Skydda sedan skorna med en impregneringsspray som stötter ifrån sig smuts och vatten.

Var noga med att klacka om skorna så att du inte går sönder dem för då är de svårt och dyrt att laga.

Använd skoblock! Det är även bra att stötta upp skaften på högre stövlar.

Var försiktig med att använda skinnskor när det regnar eftersom vattnet kan lämna fula märken i lädret.



Hmm, jag såg nu att innersulan har ramlat ihop i stövlarna, undrar hur jag kan fixa det? Limma förmodligen, men med vadå?


Olivolja!



Jag har tidigare lagt in ett inlägg om olivtvål i bloggen. Nu är det dax för ett inlägg om olivolja! Oljan är helt klart en av mina favoriter. Den är god och hälsosam att äta och fungerar även utmärkt att smörja direkt på huden. När vi äter den smörjer den kroppen inifrån.

Det är en fet olja som ger mycket fukt när vi smörjer den på huden och den är ett billigt alternativ för de som har torr hud. Olivoljan innehåller inte heller några tveksamma ämnen som andra hudkrämer kan göra. Porerna i huden blir inte tilltäppta som de kan bli av mineraloljor. Det finns många olika idéer om detta, men jag har provat båda och tycker helt klart att olivolja funkar bättre än mineraloljor. Om huden är torr någonstans går det bra att smörja in området med olivolja innan dusch då den skyddar mot uttorkning. Negativt kan vara att den luktar ganska starkt och det kan bli lite jobbigt att gå runt och lukta som en grekisk sallad. Det går dock att blanda den men någon hudvänlig eterisk olja för att dölja lukten av mat.

Fox är inte så dumt ändå!

Igår var vi och dansade på Holmen i Uppsala till Blender (hur bra band som helst), det var fullt med folk och ibland svårt att dansa, lite beroende på vem jag dansade med (och kanske även vilka som var på dansgolvet samtidigt). Jag menar hur bra de var på att undvika att styra in i andra människor. Det var en hel del som inte var så bra på att styra så vissa danser blev det en hel del krockar, andra inga alls. Svårt att ha ögon i nacken som tjej. Allt som allt var det ändå en lyckade kväll, fick dansa några riktigt fina foxar, en var en av de bästa någonsin, det blev så fint flyt. När jag började gå ut och dansa socialt hade jag tänkt vägra att dansa fox och enbart hålla mig till buggen, men jag märkte att det inte funkade i längden. Numera tycker jag det är riktigt roligt när jag får dansa men någon som är duktig på att föra och har ett rörelsemönster som passar mig.

Nagellack?



Egentligen är jag inte mycket för nagellack, så länge det inte är fransk manikyr förstås. Tycker att det är så fint med vita toppar på naglarna. Jag brukar ofta måla dem med vitt lack. Eftersom jag fick de här två fina lacken med en tidning så valde jag att ändå prova. Jag tycker trots allt att det blev fint och det blir inte fult så fort som mörka lack. Ofta har jag upplevt att naglarna spricker av nagellack, att de blir svagare. Det har jag inte upplevt ännu med de här lacken fast jag har bara använt de i ett par dagar nu. Kul att prova en ny färg i alla fall.

Ord som jag har raderat ur mitt ordförråd!

Det finns vissa ord i det svenska språket som jag har kommit fram till att de egentligen inte gör någon nytta i mitt liv, inte i någons liv egentligen. Ett av dessa är ordet "måste". Jag måste egentligen inte göra någonting. Det som vi gör är hela tiden ett val. Exempelvis så MÅSTE jag inte ringa ett samtal, jag överlever ändå, men jag kanske VILL ringa ett samtal för att de gynnar mig. Det går till och med att dra det så pass långt att säga att jag inte MÅSTE gå upp ur sängen men jag VILL gå upp ur sängen för att leva mitt liv fullt ut. Vad jag vill säga (inte måste säga) är att ordet måste går att radera ur ordförrådet och det kan göra att tankebanorna förändras. När vi inte längre gör något för att vi MÅSTE utan för att vi VILL så känns det genast bättre. =)

Ett annat ord som jag har raderat är ordet "försöka". Jag försöker aldrig längre, inte i mitt huvud i alla fall. Om vi exempelvis tänker oss att vi FÖRSÖKER hoppa över ett dike, tänker jag att jag försöker och försöker men jag blir hela tiden blöt eftersom jag bara försöker. Om jag istället tänker att jag ska göra något, jag SKA exempelvis hoppa över ett dike, så ser jag för min inre syn att jag lätt skuttar över diket med båda fötterna torra. Därför SKA jag alltid göra något, jag FÖRSÖKER aldrig. Även om jag skulle misslyckas med det jag skulle göra så har jag i alla fall en bättre utgångspunkt om min tankebanor är positiva. Därför kommer ni inte att hitta de här orden i min blogg, förutom i det här inlägget förstås, gör ni det, säg till så byter jag ut det!

Kandidatarbete


Sinnenas trädgård, Stockholm

Jag har nu kommit så långt i min utbildning att jag har skrivit klart mitt kandidatarbete. Jag kommer att publicera det så fort det har blivit godkänt av min examinator. Då det är viktigt att källförteckningen är korrekt utformad så har vi skickat e-post fram och tillbaka men det verkar som att vi mest missförstår varandra så det kanske är bättre att vi träffat och diskuterar det sista istället. Jag tycker att sådan formalia är så tråkig så jag har svårt att engagera mig fullt ut också. Det som är roligt är ju att skriva texten och fundera kring olika intressanta frågor inte att strukturera upp källhanteringen. Det kommer hur som helst att lösa sig snart. Det ska bli så skönt när det är avklarat för då har jag tre år helt avklarade. Bara två år kvar nu, nedräkningen har börjat. =D


Små skor!


Ett par av mina dansskor.

Som många andra tjejer tycker jag väldigt mycket om skor. Jag har dock under hela mitt vuxna liv haft svårt att hitta skor. Det beror på att jag med en storlek på mellan 34 och 35 har mindre fötter än standarden i det här landet. Visst går det att köpa barnskor men de är i regel inte alls lika snygga eller sköna som vuxenskor. De är inte uppbyggda på lika bra sätt som vuxenskor eftersom barnen ofta har skorna under en så kort period. För att de ska kunna byta skor oftare när fötterna växer tillverkas de mycket billigare. Mina fötter växer dock inte även om jag under en period i tonåren hade ett par joggingskor och ett par ridstövlar i storlek 38 som jag trodde jag skulle växa i. Det hände aldrig och skorna är fortfarande lika mycket för stora. Det slutade med att jag fick köpa nya skor i en mindre storlek. =D Att jag köpte så stora skor i tonåren ser jag numera bara som ett sätt att försöka vara som alla andra. Det är ju en period då de flesta strävar efter att vara "normala".

För många som jag pratar med om skor så tycker de att det är så fint med små fötter (vilket jag kan hålla med om) och att jag skulle kunna köpa så mycket fina skor då (vilket jag inte håller med om). Trots det här har jag under många timmar letande lyckats skaffa mig en hel rad med skor i 34-35. Det kan hända att jag har blivit extra fixerad vid just skor av den anledningen att jag har haft så svårt att hitta dem. Det jag fortfarande letar med ljus och lykta efter är ett par finare sandaler. Jag hittade inga den här sommaren heller så det får vänta tills nästa sommar. Det är trots allt inget som jag är akut beroende av, även om jag gärna vill inbilla mig det ibland.

Så till frågan, varför finns det så lite skor i små storlekar? Jag kan väl ändå inte vara den enda som är född med något mindre fötter än standard? Jag har titta i skoaffärer när jag har varit i Grekland och Frankrike, men inte heller där finns det så mycket skor i små storlekar? De är väl ändå mindre än svenskarna, har de inte mindre fötter då också? Kan vara helt fel, vad vet jag. Dansskor är något som jag har kunnat hitta i mindre storlekar i alla fall! Kanske är det som är lösningen. Gå runt i dansskor hela dagarna, skönt är det i alla fall. =D

Praktik!

Snart börjar min praktik! Jag har ingen aning om vart jag kommer att hamna men det verkar som att jag inte kommer att behöva byta stad i alla fall. Det ska bli spännande att prova min kunskaper i verkligheten efter flera års hårt pluggande. Håller tummarna för att jag kommer att gilla det. =) Nej då, jag är ganska övertygad om att det kommer att bli bra, om inte är mitt yrke så pass brett att jag skulle kunna koncentrera mig på något väldigt annorlunda om jag inte skulle gilla just det här. Spännande ska det bli i alla fall.

Vitt te!



De som känner mig vet att jag älskar te! Helst ska det vara vitt te som inte är smaksatt. Jag skulle verkligen vilja slå ett slag för vitt te! Helt klart underskattat vid ett besök till en tebutik. Det finns fullt med svarta och gröna teer men det finns bara två sorters vita teer. Ett med tropisk smak och ett utan smak. Jag föredrar helt klart det som inte är smaksatt. Det blir så lätt att det som ska smaksätta helt tar över smaken. Inte för att det egentligen behövs så många olika sorter men det vore trevligt om det fanns lite olika kvalitéer. Det är stor skillnad på te och te. Vitt te kan vara väldigt dyrt eftersom det är de först knopparna på busken som plockas men ofta är det utblandat med äldre blad. Gott är det i alla fall och väldigt nyttigt! Det sägs till och med att det är nyttigare än grönt te.


Röd japanlönn


Röd japanlönn, Acer palmatum 'Atropurpureum'.

Ett fint litet träd som trivs i skyddade lägen. =)

Huvudmassage



En rolig present jag har fått. Första gången jag använde den så pirrade det i hela kroppen. Tydligen så finns det mycket nerver i huvudet. Med tiden har jag vant mig men det är fortfarande en skön massage av huvudet som får nerverna att slappna av. Den ska även stimulera hårrötterna. Ett litet tips bara. =)

Frisyren



En bild på hur mitt hår ser ut. =D Lätt uppklippt i en lätt rundad form. Det är även uppklippt omkring ansiktet. Jag trivs bra med den här frisyren, svårt att sätta upp det på någon bra sätt när jag dansar bara. Allt ramlar ur eftersom det är så blankt. Några tips? En vanlig toffs smäller killarna i ansiktet när jag snurrar. En knut håller en dans. Inbakad flätta håller en halv kväll i alla fall. =D Just ja, jag buggar och dansar socialfox för tillfället, det blir mycket snurrar det vill jag lova!. =D

Favoritshampoo



Det här är mitt favoritshampoo som jag använder just nu. Då det är mildare än många andra shampoon gör det att jag slipper att min hårbotten börjar att fjälla och klia som det ofta brukade göra annars. Ett ämne som har varit ganska omtalat på senare tid är SLS (Sodium Laureth Sultate eller Sodium Lauryl Sulfate). Det här shampoot innehåller inte det ämnet utan rengör istället med något mildare ämnen. Jag är inte på något sätt en expert på området men det jag har märkt är att hårbotten mår mycket bättre med det här schampoot än vad det gjorde med många av de andra starkare shampoon som jag har provat genom åren. 

Shampoot innehåller även extrakt ifrån kamomill vilket är trevligt då jag har blont hår eftersom det ger mitt hår en ljusare ton. Jag har till och med fått kommentarer om att mitt hår ser ljusare och finare ut efter att jag började använda det här schampoot vilket var ungefär ett halvår sedan. Det är även ovanligt drygt, i alla fall när håret har ställt om sig och jag själva har insett att det inte behövs så mycket schampoo som jag själv tror för att det ska bli rent.  Ett annat trevligt inslag är att det innehåller aloe vera som första ingrediens vilket ska ha en läkande effekt på hårbotten. Det finns många fuskprodukter med aloe vera på marknaden. Därför är det positivt att det här schampoot har en stämpel som betyder att det är certifierat.

Balsamet är inte heller så dumt, det gör att mitt hår blir glansigt och fint samt luktar härligt av olika växtextrakt. Jag hittade de här produkterna på hälsokosten men de går även att beställa över nätet.

Uppdatering 100619: Jag har upptäckt efter att ha använt det här schampoot en längre tid att det innehåller silikon (bland annat dimethicone) och hur det påverkar håret. Det lägger sig som en yta på håret och gör det glansigt. Kanske inte så dumt i sig förutom att jag upplever det som svårt att tvätt ur håret med ett mildare schampoo. Balsamet innehåller ännu mera silikon. Jag upplever därför att håret blir svårare och svårare att tvätta rent. Det märktes inte så mycket i början men med tiden kanske det byggs på i håret. Synd, för i övrigt känns de här produkterna väldigt bra.

Betyg: 4 av 5

Aromaterapi



Ett nytt intresse för mig är aromaterapin. Jag hittade den här brännaren på Household. Den är fin för att den har en sån enkel men ändå spännande design. Jag gillar att använda mig av lavandelolja i brännaren för att den doftar så gott och är lugnade när jag blir stressad av min krävande utbildning.

Olivtvål



På tal om något helt annat så har jag fått en ny förkärlek till olivtvålar. Jag hittade den här för 1 euro i Grekland, mycket prisvärt. Det står inte vad den innehåller någonstans om det nu inte står något på grekiska förstås. Under förutsättningen att det här är den äkta varan som ska bestå av en stor andel jungfruolivolja så ska den efter mina högst ovetenskapliga undersökningar på nätet vara väldigt positiv för huden. Jag har testat en annan sort nu under sommaren och den har fungerat mycket bra, trots att jag har väldigt känslig hud. Särskilt mina överarmar har en förmåga att bli irriterade. Det är helt borta nu, kanske beror det på tvålen, kanske beror det på att det är sommar, kanske beror det på en kombination, det visar sig när hösten kommer. Det som är bra att tänka på är dock att den inte ska ligga i vatten för då omvandlas den tillbaka till olivolja!

Grekland



Under sommaren var jag på en underbar resa till Kefalonia i Grekland. Det här är den strand som vi gillade bäst på ön. Kilometervis med lång sandstrand, en riktig pärla. =D Det var andra gången jag var där men det var fortfarande lika fantastiskt.

Välkommen till min nya blogg!

Då var det dax, mitt första inlägg i min första blogg, Anledningen till att jag valt att skapa denna är att jag nu under sommaren har en del ledig tid över och för att jag tycker att det är roligt att skriva. Jag har funderat omkring vad som ska finnas i en blogg och surfat runt en del för att spana in andra bloggare. Jag har egentligen kommit fram till att det kan innehålla allt mellan himmel och jord bara det är något som är intressant och gärna för någon annan mer än bara för sig själv. Då till nästa fråga vad ska min blogg innehålla? Det får tiden visa!


RSS 2.0