Recept: Aubergine i ugnen med tomat och fetaost
Ett av mina favoritrecept! Jag har ofta fått kommentarer om att det ser så avancerat ut när jag tagit med den här maträtten till universitet eller jobbet. Nu ska jag avslöja en liten hemlighet... det är inte alls särskilt svårt. Så här går det till:
Ingredienser
1-2 auberginer per person
tomat (antingen färsk hackad tomat eller krossade tomater, det går även att hälla i en enkel tomatsås)
fetaost
kryddor efter smak, färsk eller torkad (exempelvis basilka, oregano)
salt
grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Snitta några gånger i skalet på auberginerna så att de inte exploderar i ugnen. Det har aldrig hänt för mig men jag har hört att det KAN hända. =) Lägg auberginerna hela i en ugnssäker form och placera dem mitt i ugnen i ca en timme. Gå och fundera över något annat så länge eller gör en enkel tomatsås. Ta sedan ut formen och snitta ett djupare hack i auberginerna. Fläk ut dem och fyll dem med salt, tomat och kryddor. Toppa med fetaost. Gratinera i 250 grader högre upp i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut, peppra och imponera på kollegorna!
Kommentarer
Postat av: Jennylee
Ser riktigt mumsigt ut, måste jag ju testa någongång :)
Postat av: Jennylee
*svar:* Mums :)
Postat av: Pia
Sv: aa:) Nä, jag är medryttare på honom ;D
Postat av: Lina
Det ser gott ut! Jag är med i en tävling om att bli veckans blogg, så om du gillar min blogg får du gärna gå in och rösta på mig. Har länkat tävlingen från min sida :)
ha en fin dag!
Postat av: Bosse o Bea
Vi åt den i kväll jätte gott /B&B o Linda
Postat av: Maria
Svar: Kul att det smakade bra! :)
Trackback